Polityka Prywatności

Szanowni Państwo,

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) Jagoda Cyganik z siedzibą w Tychach (43-100 Tychy, AL. BIELSKA 135A/13), informuje że:

Nieniejsza strona internetowa realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

  • Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
  • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”).
  • Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego BOMB.PL, funkcjonującego pod adresem ul. Mickiewicza 15/401, 40-092 Katowice, Polska

FORMULARZ KONTAKTOWY

– Administratorem danych zbieranych za pośrednictwem formularza kontaktowego jest Jagoda Cyganik z siedzibą w Tychach (43-100 Tychy, AL. BIELSKA 135A/13), na podstawie wpisu do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP:  646-24-45-030 REGON: 277347849, adres mailowy: kontakt@froufrouliner.pl

–   Ochrona informacji prywatnych dotyczących Użytkowników tej witryny internetowej jest dla nas sprawą najwyższej wagi, w związku z czym dokładamy wszelkich starań, abyście mogli czuć się bezpiecznie ją przeglądając. Nie udostępniamy danych naszych Klientów, ani osób przeglądających naszą witrynę lub kontaktujących się z nami.

–   Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przesyłania informacji dotyczących oferty i odpowiedzi na Państwa zapytania na podstawie wyrażonej wcześniej zgody.

– Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

– Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu, tj.Administratora.

–   W związku z przetwarzaniem danych osobowych, również danych o stanie zdrowia, gdy zostały podane, mają Państwo możliwość skorzystania z prawa do żądania dostępu do danych osobowych, z prawa do sprostowania lub usunięcia danych osobowych, z prawa do ograniczenia przetwarzania danych osobowych oraz z prawa do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania moich danych osobowych i z prawa do przenoszenia danych osobowych. Taką prośbę należy zgłaszać na mail: kontakt@froufrouliner.pl

–   Odbiorcami danych osobowych oraz danych o stanie zdrowia, które przetwarzają współadministratorzy są osoby współpracujące z współadministratorami oraz podmioty zewnętrzne, z których usług korzystają współadministratorzy.

–   Dane osobowe są przechowywane na serwerach w Stanach Zjednoczonych i w Niemczech przez podmioty zewnętrzne, z których usług korzystają współadministratorzy i przetwarzane wyłącznie przez podmioty, do których przekazanie danych osobowych z Unii Europejskiej jest dopuszczalne, gdyż zobowiązały się do stosowania zasad ochrony prywatności danych. Natomiast dane o stanie zdrowia nie są przekazywane do państw trzecich.

–   Współadministratorzy przetwarzają dane osobowe zgodnie z prawem oraz stosują odpowiednie środki organizacyjne i techniczne wymagane przez przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku.

–   Mają Państwo prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzasadnione jest podejrzenie, że Państwa dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z RODO.

–   Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale brak zgody spowoduje, że nie będzie Pani otrzymywać więcej informacji handlowych, w tym o specjalnych promocjach.

Informacje dla osób, na których został wykonany zabieg mikropigmentacji

W przypadku, gdy podawali Państwo dane osobowe i dane o stanie zdrowia, to ich podanie było dobrowolne, ale konieczne do wykonania zabiegu mikropigmentacji, gdyż w przypadku nie podania tych danych zabieg nie mógłby zostać wykonany. Ponadto wyrazili Państwo zgodę na wykonanie zabiegu mikropigmentacji przed wykonaniem tego zabiegu. W obecnej chwili zarówno dane osobowe, jak i dane o stanie zdrowia przetwarzane są w kilku różnych celach i na kilku różnych podstawach w zależności od rodzaju przetwarzanych danych, a mianowicie:

  • dane osobowe są przetwarzane w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do realizowania prawnie uzasadnionych interesów współadministratorów do czasu upływu terminów przedawnienia wynikających z obowiązujących przepisów prawa cywilnego;
  • dane osobowe przetwarzane są do celów marketingu bezpośredniego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do realizowania prawnie uzasadnionych interesów współadministratorów do czasu zakończenia prowadzenia działalności marketingowej przez współadministratorów;
  • dane o stanie zdrowia przetwarzane są, po wykonaniu zabiegu, do obrony ewentualnych roszczeń, których może dochodzić osoba, na której został wykonany zabieg makijażu permanentnego, na podstawie art. 9 ust. 2 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do obrony roszczeń do upływu terminów przedawnienia wynikających z obowiązujących przepisów prawa cywilnego.

Informacje dla osób, które uczęszczały na szkolenie lub dokonały zakupu w Centrum Mikropigmentacji

  • W przypadku, gdy podawali Państwo dane osobowe, to ich podanie było dobrowolne, ale konieczne do podjęcia działań, których żądała osoba, której dane dotyczą, przed wykonaniem umowy oraz do wykonania umowy, gdyż w przypadku nie podania danych nie byłoby możliwe podjęcie żądanych działań i wykonanie umowy. W obecnej chwili dane osobowe przetwarzane są w kilku różnych celach i na kilku różnych podstawach prawnych, a mianowicie:

 

  • w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do realizowania prawnie uzasadnionych interesów współadministratorów do czasu upływu terminów przedawnienia wynikających z obowiązujących przepisów prawa cywilnego;
  • do celów marketingu bezpośredniego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do realizowania prawnie uzasadnionych interesów współadministratorów do czasu zakończenia prowadzenia działalności marketingowej przez współadministratorów;
  • do celów podatkowych na podstawie art. 6 ust. 1 pkt c) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku, gdyż przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze wynikającego z ustawy o ordynacji podatkowej przez okres wynikający z tej ustawy.

PLUGIN FACEBOOK

Nasza strona internetowa zawiera plugin do serwisu społecznościowego Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA). Plugin Facebooka na naszej stronie jest oznaczony logo Facebook. Plugin ten bezpośrednio połączy Was z naszym profilem na serwerze Facebooka. Facebook może wówczas uzyskać informacje, że odwiedzaliście naszą stronę ze swojego adresu IP. Jeżeli odwiedzacie naszą stronę będąc zalogowanymi na swój profil na Facebooku, Facebook zarejestruje informację o wizycie. Nawet jeżeli nie jesteście zalogowani Facebook jest w stanie pozyskiwać informacje o adresie IP.

Pragniemy podkreślić, że Facebook nie przekazuje nam informacji o gromadzonych danych i sposobie ich wykorzystania. Cel i zakres danych gromadzonych przez Facebook nie są nam znane. W celu uzyskania dodatkowych informacji dotyczących prywatności na portalu Facebook proponujemy kontakt bezpośrednio z Facebookiem lub zapoznanie się z polityką prywatności portalu pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy/

Jeżeli nie życzycie sobie, aby Facebook mógł pozyskiwać informacje dotyczące waszych wizyt na naszej stronie, doradzamy wcześniejsze wylogowanie się z waszego konta na Facebooku.

POLITYKA COOKIES

Poniższa Polityka Cookies określa zasady zapisywania i uzyskiwania dostępu do danych na Urządzeniach Użytkowników korzystających z Serwisu do celów świadczenia usług drogą elektroniczną przez Administratora Serwisu.

Czym są cookies?

Cookies są małymi plikami umożliwiającymi urządzeniem używanym do przeglądania sieci Internet (np. tablet, komputer, telefon, itd) zapamiętywanie specyficznych informacji dotyczących używanego urządzenia. Informacje zarejestrowane w plikach cookies są używane m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszej strony do Państwa potrzeb. Ustawienia dotyczące cookies możecie zmienić w swojej przeglądarce internetowej(informacje jak to zrobić znajdą Państwo niżej). Jeżeli ustawienia te pozostaną bez zmian, pliki cookies zostaną zapisane w pamięci urządzenia. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies może ograniczyć funkcjonalność serwisu.

Podstawowe określenia:

  • Serwis – serwis internetowy działający pod adresem –  kontakt@froufrouliner.pl
  • Serwis zewnętrzny – serwis internetowe partnerów, usługodawców lub usługobiorców Administratora
  • Administrator – firma Firma Jagoda Cyganik z siedzibą w Tychach (43-100 Tychy, AL. BIELSKA 135A/13), na podstawie wpisu do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP:  646-24-45-030 REGON: 277347849, adres mailowy: kontakt@froufrouliner.pl, świadcząca usługi drogą elektroniczną za pośrednictwem Serwisu oraz przechowująca i uzyskująca dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika
  • Użytkownik – osoba fizyczna, której Administrator świadczy usługi za pomocą drogi elektronicznej za pośrednictwem Serwisu.
  • Urządzenie – elektroniczne urządzenie wraz z oprogramowaniem, za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu, np. tablet, telefon, komputer
  • Cookies (ciasteczka) – dane tekstowe gromadzone w formie plików zamieszczanych na Urządzeniu Użytkownika – zarządzać nimi można w ustawieniach swojej przeglądarki

 

Rodzaje cookies:

 

  • Cookies zewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez systemy teleinformatyczne Serwisów zewnętrznych, np. facebook, instagram
  • Cookies wewnętrzne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez system teleinformatyczny Serwisu
  • Cookies sesyjne – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez Serwis lub Serwisy zewnętrzne podczas jednej sesji danego Urządzenia. Po zakończeniu sesji pliki są usuwane z Urządzenia Użytkownika.
  • Cookies trwałe – pliki zamieszczane i odczytywane z Urządzenia Użytkownika przez Serwis lub Serwisy zewnętrzne do momentu ich ręcznego usunięcia. Pliki nie są usuwane automatycznie po zakończeniu sesji Urządzenia chyba że konfiguracja Urządzenia Użytkownika jest ustawiona na tryb usuwanie plików Cookie po zakończeniu sesji Urządzenia.

Bezpieczeństwo, a korzystanie w cookies:

  • Mechanizmy składowania i odczytu Cookies nie pozwalają na pobierania jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika. Przeniesienie na Urządzenie Użytkownika wirusów, koni trojańskich jest praktycznie niemożliwe.
  • Cookie wewnętrzne – zastosowane przez Administratora Cookie wewnętrzne są bezpieczne dla Urządzeń Użytkowników i służą jedynie poprawnemu wyświetlaniu strony
  • Cookie zewnętrzne – za bezpieczeństwo plików Cookie pochodzących od partnerów Serwisu Administrator nie ponosi odpowiedzialności. Lista partnerów zamieszczona jest w dalszej części Polityki Cookie.

Pliki Cookie – cele wykorzystania:

  • Usprawnienie i ułatwienie dostępu do Serwisu – Administrator może przechowywać w plikach Cookie informacje o preferencjach i ustawieniach użytkownika dotyczących Serwisu aby usprawnić, polepszyć i przyśpieszyć świadczenie usług w ramach Serwisu.
  • Logowanie – Administrator wykorzystuje pliki Cookie do celów logowania Użytkowników w Serwisie
  • Dane statystyczne – Administrator oraz Serwisy zewnętrzne wykorzystuje pliki Cookie do zbierania i przetwarzania danych statystycznych takich jak np. statystyki odwiedzin, statystyki Urządzeń Użytkowników czy statystyki zachowań użytkowników. Dane te zbierane są w celu analizy i ulepszania Serwisu.
  • Usługi społecznościowe – Administrator oraz Serwisy zewnętrzne wykorzystują pliki Cookie do wsparcia usług społecznościowych takich jak Facebook, Instagram

Opetatorzy/ Serwisy zewnętrzne:

Administrator współpracuje z następującymi serwisami zewnętrznymi, które mogą zamieszczać pliki Cookie na Urządzeniach Użytkownika:

Używamy podstawowych narzędzi analitycznych, które maja nam wskazać zainteresowanie naszą witryną, a nie szczegółami dotyczącymi osób odwiedzających ją. Trzymamy się również zasady braku zewnętrznych reklam na naszej stronie.

  • AWStats i Google Analytics – to narzędzia do analizy ruchu na witrynie wykorzystywane w celach statystycznych i dla poprawy funkcjonalności strony,
  • Gmail – formularz kontaktowy
  • Facebook – plug in łączący Państwa z kontem na facebooku

Zarządzanie plikami cookies – w jaki sposób mogę wyrażać i cofać zgodę?

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić to w ustawieniach swojej przeglądarki. Informujemy jednocześnie, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a nawet uniemożliwić korzystanie ze strony internetowej.

W celu zarządzania ustawieniami cookies w swojej przeglądarce wybierz tą, której używasz z poniższej listy i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Internet Explorer

Microsoft Edge

Chrome

Safari

Firefox

Opera

Android

Safari (iOS)

Windows Phone

 

Wymagania Serwisu

Ograniczenie zapisu i dostępu do plików Cookie na Urządzeniu Użytkownika może spowodować nieprawidłowe działanie niektórych funkcji Serwisu.

W przypadku gdy Użytkownik ograniczy w jakikolwiek sposób możliwość zapisywania i odczytu plików Cookie Administrator nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowo działające funkcje Serwisu.

 

Zmiany w Polityce Cookies

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki Cookie bez konieczności informowania o tym użytkowników.

Wprowadzone zmiany w Polityce Cookie zawsze będą publikowane na tej stronie.

Wprowadzone zmiany wchodzą w życie w dniu publikacji Polityki Cookie.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.